Veckobrev, vecka 39

BARNENS TANKAR OM VECKAN

Vi har gjort klart den första matteboken och fått den nya. Vi har skrivit om Skoljoggen. På Kreativum lärde vi oss att följa instruktioner och programmera när vi byggde legofigurerna. På uteskolan lärde vi oss namnen på olika blommor. Vi lärde oss mer om trafikskyltar och viktiga regler i trafiken. Vi har haft engelska. Vi kastade boll och pratade på engelska. Vi har haft motorikträning och tränat vår handstil. ABC superstars spelade mattespel i halvklass och övade på tiotal och ental. Idag hade vi musik och lärde oss rytmen med hjälp av stenar. 

 

VECKA 39

Vi har en gemensam läsvecka på skolan!

Måndag: Vaccination direkt på morgonen.

Tisdag: Uteskola

Onsdag: Therés är på utbildning. Maria är i klass 2A.

Torsdag: Ta med idrottskläder, boken Resan till skatten och ditt läsprotokoll.

 

INFORMATION

En påminnelse om att frånvaro ska anmälas i Dexter. Marita får fortfarande flera sjukanmälningar på sin telefon. Gå in och kolla era kontaktuppgifter i Dexter. Ev. kan de behöva uppdateras.

Paviljongerna vid Östralycke ska flyttas onsdag-fredag, vilket påverkar vår framkomlighet till skolan. Från onsdag är det helt avstängt vid parkeringen, så det kommer påverka hur ni kan parkera. Behöver ni lämna/hämta ert barn med bil, parkera då på Bondevägen.

För elever som blir avsläppta ska de släppas av vid busshållplatsen i närheten av lekplatsen och cykeltunneln på Korpadalsvägen. Det kommer finnas personal från skolan på plats. Information läggs ut på hemsidan.

Välkomna till forum för samråd torsdagen den 10 oktober! Vi ber er som var representanter i åk 1 höra av er till respektive klasslärare, så att vi vet om ni är intresserade av att fortsätta med detta uppdrag eller om vi behöver nya representanter.

 

LÄXOR TILL TORSDAG 

Svenska: Läs kapitel 4 s.26-33 i Resan till skatten minst fyra gånger och kryssa i läsprotokollet efter varje tillfälle. Be en förälder skriva en föräldrakommentar om din läsning. Läs övrig tid i din biblioteksbok/en bok du har hemma.

Matte: Öva på addition och subtraktion på Bingel. Gör övningarna som heter ”Addition” och ”Subtraktion” och om du behöver en utmaning även ”Addition och subtraktion 11-20”. Vill du tjäna mer pengar till din avatar finns det andra övningar som handlar om 10-kompisar och 100-kompisar, digital tid, ental och tiotal, problemlösning och programmering.

trevlig helg1

/Maria, Marie, Therés och Madeleine

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s